Na de aambeien behandeling

Informatie en tips over wat te doen na de aambeien behandeling. De tips zijn handig als je thuis een behandeling hebt gedaan of naar het ziekenhuis bent geweest voor een poliklinische aambeien behandeling.

Schoonhouden en vezelrijk voedsel

Na het behandelen van de aambeien is het erg belangrijk dat de ontlasting zacht blijft. Meestal worden hier medicijnen voor voorgeschreven. U doet er daarnaast verstandig aan om vezelrijk te eten en genoeg te drinken.

Ook is het erg belangrijk om het anale gebied goed schoon te houden door middel van regelmatig douchen. Op deze manier kunt u gemakkelijk het anale gebied schoonmaken.

Voor meer advies over het  zelf behandelen van aambeien is het verstandig contact op te nemen met uw huisarts of lokale apotheek.

Extra tips na aambeienbehandeling in het ziekenhuis

Als de aambeien poliklinisch zijn behandeld (dus met rubberbandjes, inspuiten of infrarood licht) dan kan er een onaangenaam, pijnlijk gevoel optreden. Dit gevoel houdt meestal twee tot drie dagen aan. Als u last heeft van pijn, kunt u pijnstillers gebruiken. U kunt ook een warm zitbad nemen om de pijn te verlichten.
Wat erg belangrijk is, is om het anale gebied goed schoon te houden. Dit kan door middel van een douche. U kunt dan makkelijk het anale gebied schoon spoelen.

Als u een poliklinische aambeien behandeling heeft ondergaan, dan kunt u meestal na twee dagen wel weer gaan werken. Heeft u echter een opname in het ziekenhuis gehad, dan is uw verzuim langer.

Spreek openlijk over aambeien

Het in het openbaar spreken over aambeien of de behandeling ervan wordt vaak gezien als een taboe maar het kan soms noodzakelijk zijn ivm werkzaamheden etc. Aambeien heeft helemaal niets te maken met een slechte hygiene en u kan ook niets verweten worden, iedereen kan aambeien krijgen gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren van effectieve aambeien behandeling.

Beste aambeienzalf

Beste aambeienspray

Beste Aambeiengel

Beste Aambeien zetpillen

Beste aambeiendoekjes

Beste homeopatisch aambeienmiddel